Matematik

normalfordeling opgave

08. februar 2021 af Lauramat - Niveau: A-niveau

Kan i hjælpe med denne opgave i Maple?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2021 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2021 af AMelev

Da du efterlyser i forhold til Maple, kan du prøve at se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1963023#1963185 i samme tråd, som har en god pointe, der gør det hele lidt lettere.
Alternativt kan du i Maple løse de to ligninger, som er angivet i Nspire-udgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2021 af Soeffi

#2: I dette (symmetriske) tilfælde, hvor... 

P(X\leq 10)=0,25\wedge P(X\geq 20)=0,25

så er middelværdien lig med gennemsnittet af de to værdier af den stokastiske variable: (10 + 20)/2 = 15, men vær opmærksom på, at det ikke gælder generelt (se f.eks. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1967647).


Skriv et svar til: normalfordeling opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.