Matematik

Differentialligning gennem punkt

09. februar 2021 af Nbl2410 - Niveau: A-niveau

Differentialligning gennem punkt


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2021 af janhaa

int dy/(0.1y+40) = int dx

10*ln(y + 400) = x + c

etc...

https://www.wolframalpha.com/input/?i=int+dy%2F%280.1y%2B40%29 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2021 af janhaa

10*ln(520) = c


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} f(x)=Ce^{0.1x}-400\\& f(0)=Ce^{0.1\cdot 0}-400=120\\\\& C=520\\ f(x)=520e^{0.1x}-400 \end{array}


Svar #4
09. februar 2021 af Nbl2410

Hvordan får man y til at blive c og e?

Svar #5
09. februar 2021 af Nbl2410

Hvis man tegner f(x) = 520e0,1x-400 i geogbra så går den ikke igennem punktet (0,120)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2021 af mathon

#5

                       f(x) = 520e0,1x - 400


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2021 af mathon

#4
        
 Løst med panserformlen.


Skriv et svar til: Differentialligning gennem punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.