Fysik

Kinetisk energi og potentiel energi

12. februar 2021 af madsersej443123 - Niveau: B-niveau

Hej folkens

Jeg har 2 spørgsmål som jeg håber i kan hjælpe mig med. Er gået helt i stå med dem. Det lyder altså 

a) En fodbold på 800 g flyver igennem luften, og har en kinetisk energi på 40 Joule 

Hvad er boldens hastighed? 

b) En sten på 75 gram kasten lodret op i luften. Den når op i en højde af 17 meter 

Hvilke potentiel energi opnår stenen? 

Håber virkelig i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2021 af mathon

                               \small \begin{array}{llllll} E_{\textup{kin}}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2\\\\\\ E_{\textup{pot}}=m\cdot g\cdot h \end{array}


Skriv et svar til: Kinetisk energi og potentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.