Matematik

HJælp til spørgsmål

21. februar 2021 af dknfnunrvin - Niveau: C-niveau

Hvordan løses vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2021 af janhaa

-x^2+2x+8=8\\ x(-x-2)=0\\ x=0,x=-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2021 af janhaa

#1

-x^2+2x+8=8\\ x(-x-2)=0\\ x=0,x=-2


-x^2+2x=0\\ -x(x-2)=0\\ x=0,x=2


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2021 af AMelev

Jeg er lidt i tvivl om det angivne niveau er korrekt, da 2.gradspolynomier og -ligninger ikke er kernestof på STX C-niveau. Niveauet er knyttet til studieretningen - ikke til årgangen.
Jeg henviser derfor til formelsamlingen til STX B (FS) - denne henvisning gælder også de andre af dine indlæg.

                       
Løs ligningen f(x) = 8
Skaf 0 på den ene side (jf #2) og bestem nulpunkter til f(x) - 8. FS side 17 (83)

Hvis du faktisk kun har C-niveau, så kan du benytte dit CAS-værktøj:
Tegn grafen for f(x) og g(x) := 8 i samme koordinatsystem og bestem skæringspunkterne.

Du kan også benytte "solve"/"løs" til at løse ligningen f(x) = 8.


Skriv et svar til: HJælp til spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.