Fysik

kerne fysik

24. februar 2021 af tenet007 - Niveau: B-niveau

Disse opgaver driller lidt, ved ikke hvordan de skal løses.

Det kunne være rart med noget hjælp.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2021 af janhaa

2.

N=N_o*(1/2)^{365/138,2}=(6*10^{12})*(1/2)^{365/138,2}=9,6184*10^{11}


Svar #2
24. februar 2021 af tenet007

skal man isolere A_0 i opgave 5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2021 af janhaa

#2

skal man isolere A_0 i opgave 5 ?

give me the formula


Svar #4
24. februar 2021 af tenet007

eller finde A, er vikrelig lost lige nu


Svar #5
24. februar 2021 af tenet007

Do I solve it as it is or isolate A_0


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2021 af janhaa

A=5*(1/2)^{-12/30}=6,9\,(kBq)


Svar #7
24. februar 2021 af tenet007

In opgave 2 you have inserted time in days, but in opgave 5 you have inserted in years is there any explanation on that?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. februar 2021 af janhaa

#7

In opgave 2 you have inserted time in days, but in opgave 5 you have inserted in years is there any explanation on that?

because in task 2), there are 138,2 days, right?

And one year = 365 days , right?


Svar #9
24. februar 2021 af tenet007

Oh I see thanks :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. februar 2021 af mathon

                \small A=\left (5\;kBq \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{-12\;\textup{\aa r}}{30\;\textup{\aa r}}}=6.60\;kBq


Skriv et svar til: kerne fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.