Kemi

opgave 4.7.1 beregning af saltsyren formelle koncentration

25. februar 2021 af emmamuzze - Niveau: C-niveau

10,0 mL saltsyre tilsættes et par dråber bromthymolblåt som indikator og tiltreres med 23,7mL 0,0989 M natriumhyroxid opløsning. 

beregn saltsyrens formelle koncentration 

jeg håber i vil hjælpe mig men jeg vil helst gerne selv prøve at regne det ud men ved ikke hvordan jeg skal gøre dette. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2021 af mathon

Molforholdet er
                            HCl : NaOH = 1:1

dvs
                            \small n(HCl)=n(NaOH)\textup{ ...}


Svar #2
28. februar 2021 af emmamuzze

kan ikke helt finde ud af det 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2021 af mathon

                            \small \small \begin{array}{llllll} n(HCl)=n(NaOH)\\\\ V_s\cdot c_s=V_b \cdot c_b\\\\ c_s=\frac{V_b}{V_s}\cdot c_b \end{array}


Svar #4
28. februar 2021 af emmamuzze

jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2021 af mathon

                            \small \small \small \begin{array}{llllll} n(HCl)=n(NaOH)\\\\ V_s\cdot c_s=V_b \cdot c_b\\\\ c_s=\frac{V_b}{V_s}\cdot c_b\\\\\\ c_s=\frac{23.7}{10}\cdot \left ( 0.0989\;M \right ) \end{array}


Skriv et svar til: opgave 4.7.1 beregning af saltsyren formelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.