Fysik

Laplaces lov - magnetfelter

25. februar 2021 af CecilieBebsi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lavede del a, men jeg er gået i stå ved del b.

En flad spole er ophængt i en kraftmåler. Kraftmåleren viser 0,70 N.

a) bestem spolens masse

Spolen er kvadratisk med kantlængden 6,0 cm, og den har 150 vindinger. Den nederste del af spolen befinder sig i et homogent magnetfelt med retning vinkelret på spolens plan som vist på figuren.

I et forsøg varieres den elektriske strømstyrke gennem spolen. Strømmen gennem spolen har en sådan retning, at den nedadrettet kraft på spolen vokser, når strømstyrken øges. Sammenhængen mellem den elektriske strømstyrke I gennem spolen og kraftmålerens visning F fremgår af følgende tabel:

I/A| 0,2 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 | 1,2 |
F/N| 0,85 | 1,01 | 1,16 | 1,32 | 1,48 | 1,63 |

b) Bestem størrelsen af det magnetiske felt, som spolen er ophængt i.

Jeg ved, at

F=B*I*L

B=F/(I*L)

Hvis jeg laver lineær regression på mine dataer, får jeg en hældningskoefficient på 0,78143 N/A

Men nu er det så jeg går i stå. Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal komme videre herfra.


Svar #1
25. februar 2021 af CecilieBebsi (Slettet)

Kan det passe at min hældningskoefficient står for F/I i min formel, så jeg ender med:
B = (F/I)/L
Og så evt. gange antal vindinger på L? (hvorfor??)
som i:
B = 0,78N/A / (0,06m * 150) = 0,78 N/A / 9 m = 0,087 T


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det ser rigtigt ud.

En lille bemærkning: data er flertal, i ental hedder det datum.


Skriv et svar til: Laplaces lov - magnetfelter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.