Matematik

Reduktion af udtryk

01. marts 2021 af Yaxion - Niveau: 9. klasse

Sidder lige med noget matematik jeg har svært ved at huske hvordan fungere, og kunne bruge noget hjælp. Det med at reducere udtryk virker ikke helt i mit hoved :( 

Spørgsmålet siger: 

"Reducer følgende udtryk mest muligt"

Med et af stykkerne som går:

x - 3y / 3 - y + 2x / 6

Det måske vigtigt at sige at det er stillet op som brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2021 af AMelev

Det er en god ide at lægge et billede op, så der ikke misses noget.
Står der x - \frac{3y}{3} - y + \frac{2x}{6}?

 x - \frac{3y}{3} - y + \frac{2x}{6} =x-y-y+\frac{1}{3}x=-2y+\frac{3}{3}x+\frac{1}{3}x=-2y+\frac{4}{3}x


Svar #2
01. marts 2021 af Yaxion

Nej undskyld, har oprettet et billede nu!


Svar #3
01. marts 2021 af Yaxion

Jeg håber billedet virker

Vedhæftet fil:svar.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2021 af AMelev

Du skal huske parentes om tællere og nævnere, hvis der er flere led i dem.

Skaf fællesnævner ved at forlænge med passende størrelser, sæt derefter på fælles brøkstreg og reducér.

\frac{x-3y}{3}-\frac{y+2x}{6}=\frac{2\cdot (x-3y)}{6}-\frac{y+2x}{6}= \frac{2x-6y-(y+2x)}{6}=\frac{-7y}{6}


Svar #5
01. marts 2021 af Yaxion

#4

Du skal huske parentes om tællere og nævnere, hvis der er flere led i dem.

Skaf fællesnævner ved at forlænge med passende størrelser, sæt derefter på fælles brøkstreg og reducér.

\frac{x-3y}{3}-\frac{y+2x}{6}=\frac{2\cdot (x-3y)}{6}-\frac{y+2x}{6}= \frac{2x-6y-(y+2x)}{6}=\frac{-7y}{6}

Tusind tak!!


Skriv et svar til: Reduktion af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.