Fysik

Tryk i dæk

01. marts 2021 af MimiJac - Niveau: B-niveau

et bildæk med et konstant rumfang er ved 12,7 grader 2,22 bar.

Find trykket ved 29,7 grader.

Er det her rigtigt udregnet?

\frac{273,15 K+12,7C}{273,15 K+29,7C}*2,22 bar=2,35 bar


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2021 af janhaa

ja, korrekt:

pV = nRT

p/T = constant

p/302,9 = 2,22/285,9

p = 2,35 (bar)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2021 af Eksperimentalfysikeren

Jeg tror, du har tænkt rigtigt, men skrevet forkert ind. Du har byttet om på 12,7 og 29,7, men dit udregnede resultat er korrekt.


Skriv et svar til: Tryk i dæk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.