Matematik

AREAL OG BESTEMT INTEGRAL ,har jeg lavet den rigtig?

02. marts 2021 af Vasile - Niveau: A-niveau

Funktionen f er bestemt ved

[f(x)=ax +2]

hvor a er et positivt tal.

Grafen for f afgrænser sammen med koordinatakserne og linjen med ligningen x = 5 en punktmængde M i 1. kvadrant.

1.Bestem arealet af M, når a = 0,5.
2.Bestem tallet a, når det oplyses, at arealet af M er 30.

Vedhæftet fil: stamfunktion.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2021 af peter lind

1. ∫06 0,5x+2dx

2. Løs ligningen ∫06 (ax+2)dx = 30


Svar #2
02. marts 2021 af Vasile

 1. \int ^5_0 0,5x+2dx=\left [ 0,25x^2+2x \right ]^5_0=0,25*5^2+2*5-0=16,25


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2021 af ringstedLC

#0: Grafen for f er en ret linje, der skærer y-aksen i (0,2). Arealerne kan kontrolleres ved at beregne summen af et rektangel med siderne 2 og 5, og en trekant med kateterne 5 og 5a


Svar #4
02. marts 2021 af Vasile

2. \int ^5_0 ax+2dx=\left [ \frac{a}{2}x^2+2x \right ]^5_0=\frac{a}{2}*5^2+2*5-(0)=30\Rightarrow a=\frac{8}{5}

er den rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2021 af peter lind

ja


Skriv et svar til: AREAL OG BESTEMT INTEGRAL ,har jeg lavet den rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.