Matematik

Isolering i diskriminant formlen

03. marts 2021 af Yaxion - Niveau: C-niveau

Jeg skal have lidt hjælp til hvordan man isolere c i formlen for diskriminanten.

d = b2 - 4ac

Jeg udregnede det til (d - b2 + 4) / a = c 

Men det ser ikke helt ud til at stemme... Kan nogle hjælpe? :(


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. marts 2021 af mathon

                     \small \begin{array}{llllll} d=b^2-4ac\\\\ 4ac=b^2-d\\\\ c=\frac{b^2-d}{4a} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2021 af ringstedLC

\begin{align*} d &= b^2-4\cdot a\cdot c \\ \frac{d-b^2}{4\cdot a} &= -c \\ c &=\,... \end{align*}


Svar #3
03. marts 2021 af Yaxion

#2

\begin{align*} d &= b^2-4\cdot a\cdot c \\ \frac{d-b^2}{4\cdot a} &= -c \\ c &=\,... \end{align*}

Tror du at du kan forklare hvorfor at det bliver til - c og at 4 mister sit minus? Er lidt forvirret.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2021 af ringstedLC

Det er ikke 4's minus. Det er - produktet af 4, a og c

\begin{align*} d &= b^2-(4\cdot a\cdot c) \\ \frac{d-b^2}{4\cdot a} &= -\frac{4\cdot a\cdot c}{4\cdot a} \\ \end{align*}


Svar #5
03. marts 2021 af Yaxion

Ok, mange tak!


Skriv et svar til: Isolering i diskriminant formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.