Fysik

Hjælp til FysiK B spørgsmål om henfald af apdativ kerne (kernefysik) haster !!!

04. marts 2021 af flottelise - Niveau: B-niveau

Jeg har noget som virkelig driller i mig og det drejer sig om isotopen \frac{18}{9}Flour som har en halveringstid på 109,7 minutter.

Spørgsmålet lyder følgende:

Det mest brugte sporstof til PET-scanninger er den radioaktive isotop 

\frac{18}{9} F henfalder ved β+−β+-henfald med en halveringstid på 109,7 min. Antag, at der er fremstillet 5353⋅10−12·10-12 g \frac{18}{9} F. 

Hvor lang tid går der før denne mængde er reduceret til 55⋅10−12·10-12 g? 

Angiv tiden i minutter (min)

 Jeg håber at der er nogen som vil hjælpe mig med spørgmålet

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2021 af mathon

Er det 53·10-12\small _{\, \, \, 9}^{18}\textrm{F} ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2021 af Semiodigm

Jeg ville benytte mig af formlen for halveringstid.

N = N_{0}\left (\frac{1}{2}\right )^{\frac{t}{T_{half}}}

, hvor N0 og N er hhv start og slut stofmængden, t er reduktionstiden, og T_half er halveringstiden. Isolerer du t i denne funktion får du reduktionstiden

t = T_{half} \frac{log(N)-log(N_0)}{log(0.5)}

NB: Jeg har selv opskrevet formlerne. De er ikke nødvendigvis de samme, som dem der fremgår i din tekstbog, men de virker.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2021 af mathon

                       \small \begin{array}{llllll} t=\frac{\ln\left ( \frac{5353}{55} \right )}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot \left ( 109.7\;min \right ) \end{array}


Svar #4
04. marts 2021 af flottelise

ok mange tak for hjælpen


Svar #5
04. marts 2021 af flottelise

jo det er 53*10-12 g søde


Skriv et svar til: Hjælp til FysiK B spørgsmål om henfald af apdativ kerne (kernefysik) haster !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.