Matematik

Matematikaflevering maj - 2014 (Har Clara ret i sin påstand?)

05. marts 2021 af mill3566 - Niveau: 8. klasse

Hej!

Jeg har prøvet at lave denne opgave (opgave 4.5) , men sidder fast og kan ikke komme videre. Jeg har brug for hjælp, og gerne hurtigt, tak:)

Link til opgaverne:https://docplayer.dk/11982477-Fsa-1-9-a-saelger-kaffe-2-9-a-bygger-en-skaterrampe-3-9-a-planlaegger-en-turnering-4-9-a-saelger-kalendere-5-regneopskrifter-6-romber.html

Opgaven siger: 

9.A beslutter sig for at vælge mulighed 2. De overvejer, om de skal bestille et andet antal end 600 kalendere. Clara påstår, at de altid vil få overskud, hvis de sælger mere end halvdelen af det antal kalendere, de har bestilt.

Mulighed 2:

9.A kan sælge hver kalender for 40 kr. De beholder 20 kr. for hver kalender, de sælger, og skal give 20 kr til firmaet. 9.A skal også give 20 kr. til firmaet for hver kalender, de ikke sælger.

Har Clara ret i sin påstand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2021 af AMelev

Kald antallet af købte kalendere x og andelen af solgte kalendere r, dvs. der sælges r·x kalendere
Købspris = 20·x 
Salgspris = 40·r·x
Fortjeneste = Salgspris - Købspris = 40·r·x - 20x = (40·r - 20)·x
Fortjenesten er positiv, når 40·r - 20 > 0 ⇔ r > ½ = 0.5 = 50%


Skriv et svar til: Matematikaflevering maj - 2014 (Har Clara ret i sin påstand?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.