Matematik

Eksponentielle funktioner

08. marts 2021 af Mira1240 - Niveau: C-niveau

Hej derude, håber i kan hjælpe mig

Opgaven:
En eksponentiel funktioner har fordoblingskontanten t2=7. Bestem grundtallet a

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2021 af mathon

                       \small \begin{array}{llll}y=b\cdot a^t \\\\y=b\cdot \left (2^{\frac{1}{T_2}} \right )^t\\\\ a=2^{\frac{1}{7}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2021 af AMelev

Alternativ: 
T_2=\frac{log(2)}{log(a)}=7 
Løs ligningen mht. a med CAS eller i hånden: 
\frac{log(2)}{log(a)}=7 \Leftrightarrow log(2)\cdot \frac{1}{7}=log(a)\Leftrightarrow a=10^{ log(2)\cdot \frac{1}{7}}=(10^{ log(2)})^ \frac{1}{7}=2^{ \frac{1}{7} }


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.