Kemi

mængdeberegning-0,74 mol natriumfosfat tilsættes vand til 2,0 L.

10. marts 2021 af nerwaynerway - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg har en opgave som hedder således: 

0,74 mol natriumfosfat tilsættes vand til 2,0 L. 
Husk du skal finde formlen og dernæst molarmassen for natriumfosfat for at kunne beregne massen af stoffet. 

1. hvor meget g natriumfosfat skal afvejes? 
2. hvad er stofmængdekoncentration c f natriumfosfar i opløsningen. 

Har fundet frem til formlen for natriumfosfat er Na3PO4  og molarmassen har jeg fået til 163,94 g/mol. 

Opgave 1: så har har jeg ganget molarmassen med mol altså --> 0,74 mol x 163,94g/mol som jeg får til 121,32 g  er dette korrekt? 

opgave 2: er i tvivl hvad jeg så skal gøre 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2021 af janhaa

1) korrekt

2) [Na3PO4] = 0,74 mol / 2 liter = 0,37 M


Svar #2
10. marts 2021 af nerwaynerway

Hej janhaa 

Tak for svar. 

Hvilken formel bruger du til opg. 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2021 af janhaa

#2

Hej janhaa 

Tak for svar. 

Hvilken formel bruger du til opg. 2? 

C = n/V


Svar #4
10. marts 2021 af nerwaynerway

Tak for svar :-)
Rigtig god dag

Svar #5
10. marts 2021 af nerwaynerway

Skal derudover besvare dette:
Hvad er de aktuelle koncentrationer af ionerne ?
[Na+]= 
[PO43-]=

Hvad og hvordan gør man dette? 


Skriv et svar til: mængdeberegning-0,74 mol natriumfosfat tilsættes vand til 2,0 L.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.