Fysik

afstand solsystemet

13. marts 2021 af sofiaa02 - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig  med at isolere udtryk  og forklar mig hvad  opgave 3 gå ud på

Vedhæftet fil: opagve 3.png

Svar #1
13. marts 2021 af sofiaa02

Derudover kan det passe at den afstand jeg fået i opgave 2 er rigtigt og fremgangsmåden 

Vedhæftet fil:opgave 2.png

Svar #2
13. marts 2021 af sofiaa02

opgave 2

Vedhæftet fil:opgave 2 vedhæftet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2021 af ringstedLC

Du har jo fået hjælp og bekræftelse på #2 i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2001787#2002777


Svar #4
13. marts 2021 af sofiaa02

nåår joo det rigtigt  men mener  mere opgave 3

når man  isolere for man ikke bare  r =  4*pi/tm^2 

og mere  forståelse  i forhold til opgave 2 hvad man sætter ind i formlerne. feks er de 6263 km den  hosliggende ??


Svar #5
13. marts 2021 af sofiaa02

#4 ups tror ikke jeg har  isoleret udtrykket rigtigt 


Svar #6
13. marts 2021 af sofiaa02

Det ville være R = a*c / b

så skal bare sætte afstanden mellem jorden og månen  som er 6263 som svar til a og b = 180 hvad men c er forvirret 


Svar #7
13. marts 2021 af sofiaa02

#6 jeg** med**


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. marts 2021 af ringstedLC

Du får og t til at forsvinde... og TM til at skulle opløftes i 2. potens. Brug dog (igen) hjælpen i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2001787#2001841


Svar #9
13. marts 2021 af sofiaa02

kan det passe det giver r = 69,58889 km


Svar #10
13. marts 2021 af sofiaa02

og jeg sat det ind i formlen r = 2*r /T


Svar #11
13. marts 2021 af sofiaa02

Jeg  forstår bare  ikke fysik , så  jeg undskylder på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #12
13. marts 2021 af ringstedLC

#9 - #11: Mon ikke det snarere er matematiken der halter...

fortsat fra https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2001787#2001841

\begin{align*} \frac{2\cdot \pi\cdot R}{T_M} &= \frac{2\cdot r}{t} \\ R\cdot \frac{2\cdot \pi}{T_M} &= \frac{2\cdot r}{t} \\ R &= \frac{2\cdot r\cdot T_M}{t\cdot 2\cdot \pi} = \frac{r\cdot T_M}{t\cdot \pi} \\ &= \frac{6263\cdot 27.3\cdot 24}{3\pi}\;,\;r=r_{Erastotene} \;,\;T_M=27.3\,\text{dgn.}=\,\text{et siderisk oml\o b} \\ R &=\;?\,\text{km}\end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #13
14. marts 2021 af sofiaa02

435396,7 km??


Brugbart svar (1)

Svar #14
14. marts 2021 af ringstedLC

#13: Det får jeg også. Det er vigtigt, at du i din aflevering forklarer de indsatte værdier. Sammenlign eventuelt R med vor tids afstand og prøv at se, hvoraf forskellen opstår.


Svar #15
14. marts 2021 af sofiaa02

okay men R = jordens radius som Eratoshens bestemte 

tm = den tid det tager får månen at  bevæge sig   hele vejen rundt omkring jordens bane

de 27,3   er det så antal døgn/dage det tager får månen at bevæge sig


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. marts 2021 af ringstedLC

1. Nej. Tænk over hvorfor R skal isoleres, når afstanden til Månen skal bestemmes og genlæs betingelserne i #12.

2. dgn. ≈ døgn. Et siderisk omløb tager 27.3 dgn. = 27.3 · 24 timer. Der er forskellige kriterier for angivelse af omløbstiden; et siderisk omløb giver Månen den samme placering i forhold til fiksstjernerne, set fra Jorden. https://da.wikipedia.org/wiki/M%C3%A5nen#Baneperioder

TM burde være oplyst i opgaven.


Skriv et svar til: afstand solsystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.