Fysik

Hvor stor er nyttevirkning ved opvarmning?

16. marts 2021 af Mikkel8881 - Niveau: 10. klasse

to elver på et kollegieværelse skal lave te. I løbet af 12,4 minutter varmer de 1000 kg vand 80 grader. op med en dyppekoger, som har effekten 750 W. Hvor stor er nyttevirkningen ved opvarmningen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2021 af PeterValberg

Du bestemmer nyttevirkningen ved at dividere den udnyttede energi med den tilførte

\eta=\frac{E_{udnyttet}}{E_{tilf\o rt}}

Eudnyttet kan bestemmes som:

E_{udnyttet}=m \cdot c \cdot \Delta T

hvor c er vandets specifikke varmekapacitet 4,18\,kJ/kg^{\circ} C
m er vandets masse
ΔT er temperaturforskellen

Etilført kan bestemmes som:

E_{tilf\o rt}=P \cdot t

hvor P er dyppekogerens effekt i Watt
t er kogetiden i sekunder

se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2021 af mathon

1000 kg vand 80 grader C???


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2021 af mathon

1000 g vand 80 grader C.


Skriv et svar til: Hvor stor er nyttevirkning ved opvarmning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.