Fysik

Hvor lang tid tager det at koge alt vandet bort?

22. marts 2021 af Antoncold - Niveau: C-niveau

1: En dyppekoger afgiver effekten 2000 W.
Dyppekogeren er nedsænket i et glas med 100 g vand.
Kun 75% af den tilførte energi tilføres vandet, resten går til omgivelserne. Vandet bringes til kogepunktet.

Hvor lang tid tager det at koge alt vandet bort?

2: En laserstråle bevæger sig fra et medie, hvor farten er 2,6·108 m/s til et medie hvor brydningsindekset er 1,43.
Brydningsvinklen er 12°.

Beregn indfaldsvinklen. ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2021 af peter lind

1. 75%*2000*t = L*m  hvor t er tide, L er de specifikke fordampingsvarme og t er tiden

2, find asolutte brydningsindeks for medie 1 n1 som er c/farten

Derefter bruger du at sin(v1)/sin(v2) = n1/n2


Svar #2
22. marts 2021 af Antoncold

forstår ikke helt hvad du mener??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2021 af ringstedLC

Spørg præcist med bla. angivelse af hvilket svar, der ikke helt forstås.

NB. Du bør kun have en opgave (med underspørgsmål) pr. tråd.


Svar #4
22. marts 2021 af Antoncold

I spg. 1 der siger du man skal gange 75% med 2000 med t, men man får jo ikke af vide hvad t er??

Og forstår hellere ikke generelt spg 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2021 af peter lind

ad spørgsmål 1 Jo det står i #1

ad 2 Jeg ruger bare brydningsloven. Hvis du har fået sådan et spørgsmål, må du da kende den

se https://da.wikipedia.org/wiki/Snells_lov


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2021 af ringstedLC

Spg. 1: Et stofs specifikke fordampningsvarme kan slås op. Specifikke værdier kaldes også tabelværdier. Slå Lvand op, indsæt den og massen m i ligningen. Nu kan isoleres.

#1 bruger:

\begin{align*} E &= L\cdot m \\ P_{nytte}\cdot t &= L\cdot m\;,\;P_{nytte}=75\%\cdot P \\ t &= ...\end{align*}


Skriv et svar til: Hvor lang tid tager det at koge alt vandet bort?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.