Matematik

Grafen for en potensiel funktion f går gennem punkterne A(1,72) og B(10,136). Bestem f(5).

25. marts 2021 af mathilde12345678999 - Niveau: A-niveau

Grafen for en potensiel funktion f går gennem punkterne A(1,72) og B(10,136).
Bestem f(5). 

Meget gerne hjælp evt. med nogle formler? tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2021 af peter lind

se formel 100 side 19 i din formelsamling


Svar #2
25. marts 2021 af mathilde12345678999

altså den her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2021 af peter lind

ja


Svar #4
25. marts 2021 af mathilde12345678999

men er der ikke forskel på hvilken formel man skal bruge hvis den er potentiel/eksponentiel? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2021 af peter lind

jo undskyld jeg så desværre forkert. Brug i stedet  112-113 side 21 i di formelsamling


Svar #6
25. marts 2021 af mathilde12345678999

altså de her?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2021 af OliverHviid

Ja.


Svar #8
25. marts 2021 af mathilde12345678999

jeg kan ikke få den til at fungere (vedhæftet fil) 

hvad er går galt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2021 af janhaa

#8

jeg kan ikke få den til at fungere (vedhæftet fil) 

hvad er går galt?

gi meg function uttrykket, 

y = a*b^x

?

eller

y = a*x^b      ?

så skal jeg fixe oppgava...


Svar #10
25. marts 2021 af mathilde12345678999

men jeg ved ikke selv hvad funktions udtrykket er haha. 

opgaven: Grafen for en potensiel funktion f går gennem punkterne A(1,72) og B(10,136).
Bestem f(5). 


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. marts 2021 af janhaa

f(x)=a*x^b\\ f(1)=a*1=72\\ a=72

f(10)=72*10^b=136\\ \\ b=\log(17/9)


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. marts 2021 af janhaa

f(5)=72*5^{\lg(17/9)}\approx 89,7


Svar #13
25. marts 2021 af mathilde12345678999

er det her rigtig? hvor kommer 17 og 9 fra? hvilken formel er det du bruger? kunne ikke rigtig få det til at fungere i Maple ( vedhæftet fil). 


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. marts 2021 af janhaa

#13

er det her rigtig? hvor kommer 17 og 9 fra? hvilken formel er det du bruger? kunne ikke rigtig få det til at fungere i Maple ( vedhæftet fil). 

korrekt :=)


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. marts 2021 af AMelev

#8 
Linje 48: Rigtig, men du bør skrive a:= , så du kan regne videre med den som a
\frac{ln(136)-ln(72)}{ln(10)}\overset{FS\, (88)}{=}\frac{ln\frac{136}{72}}{ln(10)} \overset{Forkort \, med\, 8}{=}\frac{ln\frac{17}{9}}{ln(10)}=0.276206

Linje 49: Du skriver ax1 i stedet for, som formlen siger, x1a


Skriv et svar til: Grafen for en potensiel funktion f går gennem punkterne A(1,72) og B(10,136). Bestem f(5).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.