Matematik

Eksponentiel funktion

17. april 2021 af JulieDamsoe - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg har denne opgave som jeg er ret lost omkring:

På en hjemmeside for katte interesserede kan man få følgende anbefalinger til, hvilken mængde foder katte skal have

Vægt(kg): 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Foder(gram): 42.5, 50, 57.5, 62.5, 67.5, 72.5, 75, 80

Der oplyses at den dalige fodermængde f(x) som funktion af kattens vægt kan beskrives ved f(x)=b*a^x

1. Bestem tallene a og b ved brug af tabellens oplsyninger

2. Hvis en kat vejer 45% mere end en anden, hvor mange procent foder skal den tunge så have mere end den lette

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2021 af mathon

Er du sikker på, at

Det oplyses, at den daglige fodermængde f(x) som funktion af kattens vægt kan beskrives ved f(x)=b*ax
ikke skulle være:

Der oplyses at den dalige fodermængde f(x) som funktion af kattens vægt kan beskrives ved f(x)=b*x?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2021 af peter lind

Brug eksponentiel regression

Hvis den den første kat vejer x løs lignigerne

f(x) = f(1,45*x) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2021 af mathon

                    \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{1.} \\&& f(x)=38.7544\cdot 1.08985^x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2021 af Quarr

#3

                    \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{1.} \\&& f(x)=38.7544\cdot 1.08985^x \end{array}

Det er en potensfunktion.

Se: https://plusbhf.systime.dk/?id=1059 

Opg 16.

Det er præcis den samme opgave.

f(x)=b\cdot x^{a}

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.