Fysik

Beregne bølgelængden ved brug af Rydbergformlen, Opgave 51, s 79, Vejen til fysik B2 (Knud Erik Nielsen og Esper fogh)

17. april 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

Opgaven er

b) Benyt formlen (Rydbergformlen) til at beregne bølgelængderne for overgangene 3  tll 1 og 5 til 3

Ordet ¨til¨erstatter en pil som jeg har på mit tastatur.

Jeg har prøvet at anvende formlen, men jeg kommer ikke frem til et helt andet tal end det,der står i facitlisten.

Facitlisten side.208 . 103 nm og 1284 nm

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2021 af mathon

          \begin{array}{llllll}\\&& \frac{1}{\lambda}=\left (1.09737\cdot 10^7\;m^{-1} \right )\cdot\left (1-\frac{1}{3^2} \right )=\left (0.010974 \;nm^{-1} \right )\cdot \frac{8}{9}=0.009754\;nm^{-1}\\\\&& \lambda =\frac{1}{0.009754\;nm^{-1}}=102.518\;nm\\\\\\\\&& \frac{1}{\lambda}=\left (0.010974\;nm^{-1} \right )\cdot\left ( \frac{1}{3^2}-\frac{1}{5^2} \right )=\left (0.010974 \;nm^{-1} \right )\cdot\frac{16}{225}=0.00078\;nm^{-1}\\\\&& \lambda =\frac{1}{0.00078\;nm^{-1}}=1281.47\;nm \end{array}


Svar #2
18. april 2021 af ca10

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Beregne bølgelængden ved brug af Rydbergformlen, Opgave 51, s 79, Vejen til fysik B2 (Knud Erik Nielsen og Esper fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.