Matematik

Angiv g(x) og tegn grafen for denne funktion?

20. april 2021 af ChristofferJen - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg denne opgave på maple?

Vedhæftet fil: opgave 9.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2021 af StoreNord

2(x - 2)² - 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2021 af ENERQIA (Slettet)

#1

2(x - 2)² - 3

hvordan fandt du dig til det svar?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2021 af mathon

nogle detaljer:

                \small \begin{array}{llllll} \textup{N\aa r punktm\ae ngden}\\& M=\left \{ \left ( x,y \right ) \mid y=f(x)\right \}&\textup{parallelforskydes med}\\&&\textup{parallelforskydningsvektor }\overrightarrow{p}=\bigl(\begin{smallmatrix} a\\b \end{smallmatrix}\bigr)\\\\ \textup{bliver den forskudte}\\ \textup{punktm\ae ngde:}\\& N=\left \{ (x,y)\mid y=f(x-a)+b \right \} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2021 af mathon

eller noteret

                      \small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \ \textbf{Alment:}\\& \textup{Grafen for funktionen}\\&& y=f(x) \\\\& \textup{f\o res af parallelfor-}\\& \textup{skydningsvektor }\overrightarrow{p}=\bigl(\begin{smallmatrix} a\\b \end{smallmatrix}\bigr)\\& \textup{over i grafen for}\\&& y=f(x-a)+b\\\\\\ \textbf{specifikt:}\\& \textup{Grafen for funktionen}\\&& y=ax^2 \\\\& \textup{f\o res af parallelfor-}\\& \textup{skydningsvektor }\overrightarrow{p}=\bigl(\begin{smallmatrix} a\\b \end{smallmatrix}\bigr)\\& \textup{over i grafen for}\\&& y=a(x-a)^2+b\\\\\\ \textbf{hvorfor:}\\& \textup{Grafen for funktionen}\\&& y=2x^2 \\\\& \textup{f\o res af parallelfor-}\\& \textup{skydningsvektor }\overrightarrow{p}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\-3 \end{smallmatrix}\bigr)\\& \textup{over i grafen for}\\&& y=2(x-2)^2+(-3)\\\\&& y=2(x-2)^2-3 \end{array}


Skriv et svar til: Angiv g(x) og tegn grafen for denne funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.