Kemi

Bestemme pks værdi

27. april 2021 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Jeg skal i en opgave bestemme en pks værdi. Men jeg kan ikke helt se hvad jeg skal beregne den ud fra?

Kan i hjælpe? Jeg har vedhæftet opgaven. Det er den nederste der er markeret med gul.

Vedhæftet fil: pks.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2021 af mathon

Du skal
                 aflæse pKs-værdien


Svar #2
27. april 2021 af MimiJac

hvor kan jeg aflæse den? har fundet tabelværdien som er 4,76.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2021 af mathon

             \begin{array}{llllll} && pH=pK_s+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right )\quad 0<V<V_o\\\\& V_o\textup{ er anvendt }&\textup{titratorvolumen ved \ae kvivalenspunktet}\\\\& V\textup{ er }&\textup{midlertidigt tilsat titratorvolumen}\\ \textup{heraf}\\&& pH=pK_s+\log\left ( \frac{\frac{1}{2}V_o}{V_o-\frac{1}{2}V_o} \right )=pK_s+\log(1)=pK_s\\\\\\ \textup{Det ses}&\textup{heraf, at } pK_s&\textup{er pH ved \textbf{halvt} titratorvolumen.} \end{array}


Svar #4
27. april 2021 af MimiJac

Beklager. Men jeg er stadig ikke helt med. Jeg har blot fået tilsendt data på forsøget, og er ikke helt med på hvad jeg skal bruge. Kan du hjælpe? Vedhæfter dataene.

Vedhæftet fil:ethan.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2021 af mathon

...ændringer i forskrift
                                      betyder, at du har en forskrift for forsøgsudførelsen.


Skriv et svar til: Bestemme pks værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.