Matematik

bestem kastevinklen

27. april 2021 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg har denne opgave, som jeg bøvler lidt med? 

det er opgave c, der hvor man skal bestemme kastevinklen? 

jeg prøvede noget med f'(0)=0,8 \rightarrow tan(0,8)

men det giver bare heller ikke nogen mening synes jeg 

er der nogen der vil hjælpe? 

opgaven er vedhæftet 

Vedhæftet fil: kuglestød.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2021 af mathon

                               \begin{array}{lllll}\textbf{2c)}\\&& f{\, }'(x)=v(x)=-0.1x+0.8\\\\&& v(0)=-0.1\cdot 0+0.8=0.8\\\\&& v(0)=\tan(\alpha)=0.8\\\\\\&& \alpha=\tan^{-1}(0.8)=38.7\degree \end{array}


Svar #3
27. april 2021 af sandrai

#2

                               \begin{array}{lllll}&& f{\, }'(x)=v(x)=-0.1x+0.8\\\\&& v(0)=-0.1\cdot 0+0.8=0.8\\\\&& v(0)=\tan(\alpha)=0.8\\\\\\&& \alpha=\tan^{-1}(0.8)=38.7\degree \end{array}

hvorfor -0,1x+0.8? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. april 2021 af mathon

                       \begin{array}{lllll}&& f(x)=&-0.05x^2+0.8x+2.3\\\\&& f{\, }'(x)=&-0.05\cdot 2\cdot x^{2-1}+0.8\cdot 1\cdot x^{1-1}+0=\\\\&&& -0.1x+0.8 \end{array}


Skriv et svar til: bestem kastevinklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.