Matematik

Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem l og m.

04. maj 2021 af forvirretelev - Niveau: B-niveau

Hej venner. 

Jeg sidder med en opgave, der lyder på Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem l og m. 
l: 3x + 4y - 2 = 0.
m: 2x - 5.
Normalt vil jeg bare sætte ligningerne i lig med hinanden, men jeg forstår ikke, hvordan jeg skal gøre, når den ene indeholder 4y, mens den anden ikke indeholder y. Kan I hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2021 af janhaa

missing somethig here:

m: 2x - 5.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2021 af peter lind

Der skal formetlig stå 2x-5 = 0. Hvs det er rigtigt betyder det at det er en lodret linje med førstekoordinaten x=5/2


Svar #3
04. maj 2021 af forvirretelev

Altså min lærer har skrevet y=2x-5... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2021 af janhaa

y1 = 2x - 5

og

4y = 2- 3x

y2 = 0,5 - 0,75x

så: y1 = y2

2x - 5 = 0,5 - 0,75x

2,75x = 5,5

x = 2

y = -1


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. maj 2021 af janhaa

#0

Hej venner. 

Jeg sidder med en opgave, der lyder på Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem l og m. 
l: 3x + 4y - 2 = 0.
m: 2x - 5.
Normalt vil jeg bare sætte ligningerne i lig med hinanden, men jeg forstår ikke, hvordan jeg skal gøre, når den ene indeholder 4y, mens den anden ikke indeholder y. Kan I hjælpe? 

pays to be accurate


Skriv et svar til: Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem l og m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.