Kemi

Kemi C

05. maj 2021 af Peterhjortj - Niveau: C-niveau

Hjælp:-( Har to opgaver for, jeg ikke kan finde ud af. Læreren skriver den er svær.

Opgave 5

a) 1 L 0,2 M Na3PO4 tilsættes vand til 1,5 L.
Hvad bliver hhv. c(Na3PO4), [Na+] og [PO43-] ?

b) Opløsningen blandes med 0,5 L 0,1 M Fe(OH)3. Hvad sker det?

c) Hvad er nu [Na+], [PO43-], [Fe3+] og [OH-] ?

Opgave 7

a) En opløsning af saltsyre har en koncentration på 0,35M, hvad er pH i denne opløsning?

b) En opløsning af kaliumhydroxid har en koncentration på 0,20M, hvad er oH i denne opløsning?

c) 10,0mL saltsyre blandes med 15,0 mL kaliumhydroxid, hvad bliver pH i denne opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2021 af mathon

\begin{array}{llllr} \textbf{Opgave 5}\\& \textbf{a)}\\&& c(Na_3PO_4)=\frac{0.2\;mol}{1.5\;L}=0.133\;M\\\\&& \left [ Na^+ \right ]=3\cdot c(Na_3PO_4)=3\cdot \left ( 0.133\;M \right )&=&0.40\;M\\\\&& \left [ P{O_4}^{3-} \right ]=c(Na_3PO_4)&=&0.133\;M \\\\& \textbf{b)}\\&& \textup{Opl\o singen fortyndes og der f\ae ldes }FePO_4\\\\& \textbf{c)}\\&& n(Fe^{3+})=\left ( 0.500\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )=0.0500\;mol\\\\&& \left [ Na^+ \right ]=0.75\cdot \left ( 0.40\;M \right )&=&0.30\;M\\\\&& \left [ P{O_4}^{3-} \right ]=\frac{(0.2-0.05)\;mol}{2\;L}&=&0.075\;M\\\\&& \left [ Fe^{3+} \right ]&=&0\;M\\\\&& \left [ OH^- \right ]=\frac{3\cdot \left ( 0.50\;L \right )\cdot \left ( 0.10\;\frac{mol}{L} \right )}{2\;L}&=&0.075\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2021 af mathon

\begin{array}{llllr} \textbf{Opgave 7}\\& \textbf{a)}\\&& pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] /M\right )=-\log\left (c(HCl) \right )=-\log(0.35)&=&0.5 \\\\& \textbf{b)}\\&& pOH=-\log\left ( \left [ OH^- \right ] /M\right )=-\log\left ( 0.20 \right )&=&0.7\\\\& \textbf{c)}\\&& n(H_3O^+)=\left ( 0.010\;L \right )\cdot \left ( 0.35\;\frac{mol}{L} \right )=0.0035\;mol\\\\&& n(OH^-)=\left ( 0.015\;L \right )\cdot \left ( 0.20\;\frac{mol}{L} \right )=0.0030\;mol\\\\&& \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{(0.0035-0.0030)\;mol}{0.025\;L}=0.02\;M\\\\&& pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] /M\right )=-\log\left ( 0.02 \right )&=&1.7 \end{array}


Svar #3
06. maj 2021 af Peterhjortj

Tusind taaak


Skriv et svar til: Kemi C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.