Matematik

atv problem regning. 4,1 og 5,3

06. maj 2021 af moha5121 - Niveau: 8. klasse

Halløjsa. Nogen som kan hjælpe med og lave 4,1 og 5,3:

4.1 Tegn gulvet med de rette mål,

i målestok 1:20 på millimeterpapir

og placer et omrids af en ATV, midt på gulvet.

5.3 Tegn på svararket 2 grafer, der viser sammenhængen

mellem kørte km og forbruget af liter benzin

for henholdsvis Nuka og Paninnguaq.

har prøvet i over 1 time nu og kan simpelthen ikke finde ud af dem. Skal aflevere dem om 3 dage.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2021 af Moderatoren

Prøv at skrive hele opgaveformuleringen OG hvad du har prøvet på.

Prøv at kigge på målstoksforhold i din formelsamling 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2021 af mathon

Hvad volder problemer i 4.1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2021 af AMelev

Målestoksforhold 1:20 betyder, at 1 "papir-cm" ~ 20 "virkelig-cm", eller omskrevet
1/20 = 0.05 "papir-cm" ~ 1 "virkelig-cm". 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2021 af AMelev

#0 Husk at lægge et billede af oplysninger og opgave op, så vi kan se, hvad det drejer sig om.
Er det denne?
                                
Hvis ja, så sæt
x = antal kørte km og y = Benzinforbrug (L)
Nuka: 7 km/L, så på 1 km forbruges 1/7 L, og dermed bruges på x km 1/7·x L, dvs. yNuka = 1/7·x
Tilsvarende for
Paninnguaq:

Vedhæftet fil:Udklip-1.JPG

Svar #6
06. maj 2021 af moha5121

Ja det er den. Kan du prøve og forklar den på en anden måde. Forstår ikke rigtigt det du skrev

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2021 af AMelev

Hvis 7 km koster 1 L benzin, så koster 1 km \frac{1}{7} L benzin, og så koster x km \frac{1}{7}·x L benzin, dvs. y = \frac{1}{7}·x.
Det er ligningen for en ret linje med hældningtal a = ?
Lav evt. en tabel over x og y fx

Indsæt punkterne i et koordinatsystem og tegn linjen.

Gør tilsvarende for Paninnguaq.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: atv problem regning. 4,1 og 5,3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.