Matematik

Rumfang

10. maj 2021 af samir4356 - Niveau: 8. klasse

Hej er der nogen, som ved hvordan jeg finder højden (kig i bilaget)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det lidt nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2021 af AMelev

Beregn først rumfanget Vkugle af kuglen 
Beregn grundfladearealerne og derefterr de øvrige rumfang Vcylinder og Vkegle udtrykt ved højden h.
Sæt hver af dem lig med Vkugle og løs ligningerne mht. h.


Svar #3
10. maj 2021 af samir4356

Kan du give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2021 af AMelev

Du må selv beregne rumfanget af kuglen og finde rumfangsformlerne for hhv. kegle 

Hvis vi i stedet leger, at det er en kugle med rumfang 32 og en kasse med sidelængderne 2 og 3, så er Vkasse = 2·3·h.
Når kasse og kugle skal have samme rumfang, er Vkasse = Vkugle, dvs. at
 2·3·h =32 ⇔
6h = 32 \overset{Division \, med\, 6}{\Leftrightarrow }  h =\frac{32}{6}=\frac{16}{3}=5.3

Fremgangsmåden er tilsvarende for dine figurer.

Hvis du skal have tjekket kuglerumfanget og rumfangsformlerne for kegle og cylinder, skriver du bare igen og vedhæfter et billede at dine forslag.


Svar #5
11. maj 2021 af samir4356

Jeg har nu fundet rumfanget af cylinderen som er 3,14*1*1*1,3=4,08. Hvordan finder jeg højden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2021 af AMelev

#5 Er det ikke rumfanget af kuglen, du har beregnet? Der er en lovlig stor afrundingsfejl - det er 4.19 . Brug i det mindste 1.333 i stedet for 1.3, hvis du ikke vil bruge 4/3. 

Hvordan ser formlen for rumfanget af cylinderen ud? Find den.
- Indsæt det, du kender og reducer.
- Sæt det lig med det fundne kuglerumfang
- Løs ligningen mht. h


Svar #7
11. maj 2021 af samir4356

Skal finde højden på dem alle

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2021 af AMelev

#7 Skal finde højden på dem alle

Hvilke alle? Der er vel kun tale om cylinder og kegle?

Hvad har du fundet ud af om rumfangsformlerne for cylinder og kegle?
Start med cylinderen og gør, som angivet i #6

Skriv, hvad du har fundet ud af, hvis du skal have mere hjælp.


Svar #9
11. maj 2021 af samir4356

Rumfanget af den første giver 4,08, anden 4,19 og tredje 4,19


Svar #10
11. maj 2021 af samir4356

Hvordan finder jeg så den samlet overfladeareal?

Er der en bestem formel måske?


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. maj 2021 af AMelev

#9 Ja rumfanget af kuglen er 4.19, og det skal rumfanget af cylinderen og keglen så også være.

Har du fundet rumfangsformlerne for kegle og cylinder? Hvis du ikke kan finde dem, så google.
Du skal bruge dem for at bestemme højderne.

#10 Ja, der er formler. Find dem, så vil du opdage, at du skal bruge højderne, så dem skal du først bestemme.
For keglens vedkommens skal du bruge Pythagoras til at bestemme s: s2 = r2 + h2.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. maj 2021 af ringstedLC


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.