Matematik

Monotoniforhold igen

23. maj 2021 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har prøvet at beskrive monotoniforholdene til en ny graf, er der en der kan fortælle mig om det jeg har skrevet er korrekt?

grafen er stigende i ]-∞;7]
grafen er aftagende i [7;3]
grafen er aftagende i [3;∞[

Tusind tak på forhånd :)


Svar #1
23. maj 2021 af lauhan (Slettet)

hov jeg mener stigende til den sidste 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2021 af ringstedLC

#1: Du kan redigere i 10 min.

#0:  [-7;3], - ikke [7;3]


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2021 af StoreNord

#0
Nu må du tage dig dig sammen!
Har du aldrig hørt om plus og minus.
Og hvad sker der i det øverste punkt, som vi ikke kan se?
I x=3 er den hverken voksende eller aftagende. Derfor skal 3 ikke med i intervallet (på samme måde som  ∞ og -∞.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2021 af ringstedLC

#3: Jo, "-7" og "3" skal med i intervallet.

Hvis vi derfor for en funktion f(x) konstaterer, at f′(x)=0 ⇔ x=−2 ∨ x=0 og at f′(x) > 0 for alle x i intervallet ]-2;0[, sa° er f(x) voksende i hele intervallet [-2;0], inklusiv endepunkterne og ikke bare i det a°bne interval ]-2;0[ 

Kilde: webmatematik.dk


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2021 af AMelev

Ad #3 Jeg er enig i indvendingen om fortegn, men ikke i resten. 
f er voksende (ikke stigende #0!) i ]-∞,-7], aftagende i [-7,3] og voksende i [3,∞[
f '(x) ≥ 0 i et interval I (= 0 i enkeltpunkter) ⇔ f er voksende i I og tilsvarende 
f '(x) ≤ 0 i et interval I (= 0 i enkeltpunkter) ⇔ f er aftagende i I

At intervallerne er åbne i ± ∞ skyldes, at ±∞ ikke opfattes som tal i gymnasieverdenen - det har intet med monotoni at gøre.

#0 Du kunne godt indrette dit grafvindue, så billedet optrådte mere harmonisk/æstetisk kønt, men det er en detalje.


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. maj 2021 af AskTheAfghan

#0     Ser rigtig godt ud; men du kom lige til at taste 7 i stedet for -7 (sikkert ved fejl). Ellers, fortsæt det gode arbejde :)


Svar #7
02. juni 2021 af lauhan (Slettet)

Tak for ikke at skælde mig ud!


Skriv et svar til: Monotoniforhold igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.