Matematik

Råd (integrale)

23. maj 2021 af Hjælpmedmatgh - Niveau: A-niveau

Hvordan skal jeg besvare følgende Forklar om ubestemt og bestemt integration?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2021 af AMelev

#0 I må have gennemgået det i undervisningen.

Det ubestemte integral er i princippet det samme som stamfunktion, altså \int f(x)dx=F(x)\Leftrightarrow F'(x)=f(x), så det er hurtigt overstået. 
Nogle sætter det ubestemte integral lig med den simple stamfunktion, hvor konstanten er 0, så \int f(x)dx+c=F(x)\Leftrightarrow F'(x)=f(x).
Det bestemte integral er defineret ved, at \int_{a}^{b}f(x)dx=F(b)-F(a), så det er også hurtigt overstået.

Nu er der ca. gået 2 minutter af eksaminationstiden. Er der ikke andet i spørgsmålet, der fortæller, om der ønskes en redegørelse for regneregler eller for en sammenhæng mellem bestemt integral og areal? Hvis ikke, så spørg din lærer. Der er en grund til, at spørgsmålene udleveres på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2021 af AskTheAfghan

Groft sagt, er ∫-formen det ubestemte mens ∫ab -formen er det bestemte.


Skriv et svar til: Råd (integrale)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.