Matematik

Parablen givet ved forskriften f (x)= -0.005*x^2+1.2x+5, når P (0,5).

24. maj 2021 af Jordbær60 - Niveau: B-niveau

 hej

 jeg søger hjælp til min opgaen.

Parablen givet ved forskriften f (x)= -0.005*x^2+1.2x+5, når P (0,5). 

Katapulten flyttes nu 10 meter frem og 2 meter op (på en lille forhøjning).  1d) Opskriv en forskrift for stenens bane når den affyres fra den nye position. Hvor langt flyver stenen nu.

 Tak forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2021 af AMelev

Hvis du vil have hjælp, må du lægge et billede af hele opgaven op. Ellers gætter vi i blinde.


Svar #2
24. maj 2021 af Jordbær60

Det  et en parablen givet ved forskriften  f(x)=- 0.005*x^2+1.2*x+5 . når katapulten slipper stenen i punktet (0,5)

 Jeg fik svar fra CAS   x=0 og x=240 ,

Vi har punkt (0,5)

 1 c) Katapulten flyttes nu 10 meter frem og 2 meter op , altså    x=10 og y=7   ?

 1d) Opskriv en forskrift for stenens bane når den affyres fra den nye position.

Hvor langt flyver stenen nu. ( det kan man måle fra grafen)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2021 af AMelev

#2 Det er da ikke et billede af opgaven, Hvilken katapult og hvilken sten? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2021 af mathon

Se tilføjelsen i din oprindelige tråd - med samme opgave:
           
                                   https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2015146#2015426


Skriv et svar til: Parablen givet ved forskriften f (x)= -0.005*x^2+1.2x+5, når P (0,5).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.