Fysik

hjælp med denne opgave.

25. maj 2021 af SalmaAkmumiin - Niveau: B-niveau

HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2021 af mathon

     \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& _{\, \, \, 86}^{222}\textrm{Rn}\;\rightarrow \;_{84}^{218}\textrm{Po}\;+\;_{2}^{4}\textrm{He} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&\textup{halveringstid:}& T_{\frac{1}{2}}=3.82\;d\o gn \\\\&& N(t)=N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\&& N(7\;d\o gn)=4.5\cdot 10^{12}\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{7\;d\o gn}{3.82\;d\o gn}}=1.26\cdot 10^{12} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2021 af mathon

     \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&\textup{tid:}& 0.05\cdot N_0=N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{3.82\;d\o gn}}\\\\&& 0.05= \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{3.82\;d\o gn}}\\\\&& \log(0.05)=\log(\frac{1}{2})\cdot \frac{t}{3.82\;d\o gn}\\\\&& t=\frac{\log(0.05)}{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot \left ( 3.82\;d\o gn \right )=16.5\;\textit{\aa r} \end{array}


Svar #5
25. maj 2021 af SalmaAkmumiin

kan du også hjælpe med denne


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2021 af mathon

     \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{stendensitet:}&\varrho =\frac{m}{V}=\frac{0.50\;kg}{1.8\cdot 10^{-4}\;m^3}=2777.78\;\frac{kg}{m^3}=2.78\;\frac{g}{cm^3} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2021 af mathon

     \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{opdrift:}&F_{opdrift}=&V\cdot \varrho_{vand} \cdot g=\left ( 1.8\cdot 10^{-4}\;m^3 \right )\cdot \left ( 1000\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )=\\\\&&&\qquad\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad 1.77\;N \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2021 af mathon

     \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\& \textup{resulterende kraft:}&F_{res}=m\cdot g-F_{op} \\\\&& F_{res}=\left ( 0.5\;kg \right )\cdot (9.82\;\frac{N}{kg})-(1.77\;N)=3.14\;N\\\\& \textup{stenens acceleration:}&a=\frac{F_{res}}{m}=\frac{3.14\;kg\cdot \frac{m}{s^2}}{0.5\;kg}=6.28\;\frac{m}{s^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. maj 2021 af mathon

enhedsrettelse:

  \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&\textup{tid:}& 0.05\cdot N_0=N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{3.82\;d\o gn}}\\\\&& 0.05= \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{3.82\;d\o gn}}\\\\&& \log(0.05)=\log(\frac{1}{2})\cdot \frac{t}{3.82\;d\o gn}\\\\&& t=\frac{\log(0.05)}{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot \left ( 3.82\;d\o gn \right )=16.5\;\textit{\textbf{{\color{Red} d\o gn}}} \end{array}


Skriv et svar til: hjælp med denne opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.