Matematik

HJÆLP. - jeg Føler Mig Lost .Mat-C.

27. maj 2021 af NANAA1992 - Niveau: C-niveau

udviklingen i et fostervægt kan med tilnærmelse beskrives ved modellen

    y=0,349x3,13, 

hvor y er vægten (målt i gram) af et foster, der er x uger gammelt.

a: Ved en undersøgelse skønner jordemoderen, at fosteret vejer 1200 gram.

Hvor mange uger gammelt er fosteret?

0,0349x3,13 = 1200                    
x3,13 =  1200 / 0,0349 = 34384     


 HVORDAN SKAL JEG FORTSÆTTE. JEG HAR BRUGE FOR ET GRUNDIG SVAR PLZ. TAK :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2021 af PeterValberg

Denne opgave har for nyligt være diskuteret herinde, benyt portalens søgefelt

< LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2021 af mathon

Skal der stå
                         y=0.349x^{3.13}\textup{ ?}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2021 af PeterValberg

Eller < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2021 af mathon

        \small \small \small \begin{array}{lllll} \small \textup{Du har sammenh\ae ngen}\\& \large 1200=0.349\cdot x^{3.13}\\\\ \textup{logaritm}\mathrm{\acute{e}}\textup{r udtrykket.} \end{array}


Svar #5
27. maj 2021 af NANAA1992

Hvordan skal jeg Logaritmer udtrykket mathon?
Jeg har prøvet i Geogebra men ingen resultat kom frem :(

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2021 af mathon

Er det med hjælpemidler?


Svar #7
27. maj 2021 af NANAA1992

Ja

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2021 af mathon

           \small \begin{array}{lllll}&& \textup{solve}\left ( 1200=0.349\cdot x^{3.13},x \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2021 af PeterValberg

x=\left(\frac{1200}{0,349} \right )^{\tfrac{1}{3.13}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 9

Det er da godt at resultatet ikke passer ind i den virkelig verden . Et foster i uge 13 vejer ca 23 gram.

Der skal stå 0,0349 i nævneren , hvilket giver resultatet 28 uger. Et foster vejer i gennemsni 1200 gram

 i uge 28 i vores verden 


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. juli 2021 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllll}&& \textup{solve}\left ( 1200=0.0349\cdot x^{3.13},x \right ) \end{array}


Skriv et svar til: HJÆLP. - jeg Føler Mig Lost .Mat-C.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.