Matematik

Løse ligning af sammensat funktion

04. juni 2021 af mettela9 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har ligningen:

(x^2 - x - 2)*e^x = 0

Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal løse den, men jeg ved at det er det inde i parentesen som skal give 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2021 af mathon

                     \small \small \begin{array}{llllll} x^2-x-2=0\\\\ \begin{array}{lll} a=1\\b=-1 \\ c=-2 \\d=(-1)^2-4\cdot 1\cdot (-2) =3^2\\ \sqrt{d}=\sqrt{3^2}=3\\\ \textup{....} \end{array} \end{array}


Svar #2
04. juni 2021 af mettela9

#1

                     \small \small \begin{array}{llllll} x^2-x-2=0\\\\ \begin{array}{lll} a=1\\b=-1 \\ c=-2 \\d=(-1)^2-4\cdot 1\cdot (-2) =3^2\\ \sqrt{d}=\sqrt{3^2}=3\\\ \textup{....} \end{array} \end{array}

hvordan giver det 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2021 af OliverHviid

x giver ikke 0. Du skal anvende at rødderne x1 og x2 kan udregnes vha. formlen x=(-b±√d)/(2a)


Svar #4
04. juni 2021 af mettela9

Nååårh I see, mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. juni 2021 af StoreNord

Det er sandelig ikke en sammensat funktion. Det er en ligning.

Det bør man vide i 3. G


Skriv et svar til: Løse ligning af sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.