Fysik

Mekanisk Energi Fysiske Situationer

08. juni 2021 af Thomassand - Niveau: C-niveau

Heyy Folkens er der nogen der gider og hjælpe mig med dette spørgsmål:

Giv eksempler pa° fysiske situationer hvor beregninger kan foretages ved at betragte den mekaniske energi. ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2021 af mathon

Frit fald.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2021 af OliverHviid

Hvis den mekaniske energi er bevaret kan man f.eks. udregne sluthastigheden ved blot at kende højden. Man har: 1/2*m*v2=m*g*h hvor v så isoleres, og man får: v=√(2gh)


Svar #3
08. juni 2021 af Thomassand

forstår ikke helt hvad du mener...


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2021 af OliverHviid

Hvis den mekaniske energi er bevaret, så er ændringen i den mekaniske energi lig 0. Det kaldes også for et konservativt kraftfelt. Hvis nu man kigger på en situation hvor man lader et objekt falde fra en højde h, og man lader nulpunktet være der hvor objektet lander, så kan man se at den kinetiske energi i starten før man lader objektet falde må være 0 (da vores hastighed er 0) Vi har i toppen altså kun med potentiel energi at gøre. Når objektet når nulpunktet, må den potentielle energi være lig 0 (da højden der er 0), men den samlede mængde er den samme. Derfor gælder der at den mekaniske energi i toppen må være ens med den mekaniske energi i bunden, dvs. mgh=1/2mv2 og heraf v=√(2gh)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2021 af mathon

Den konstante mekaniske energi er summen af den kinetiske energi og og den potentielle energi.

\small \begin{array}{lllll}&& E_{mek}=\quad \frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2+m\cdot g\cdot h\\\\ &\textup{i h\o jden }H\textup{:}&E_{mek}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot 0^2+m\cdot g\cdot H=m\cdot g\cdot H\\\\& \textup{ved jordoverfladen:}&E_{mek}=\quad \frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{jord}}^2+m\cdot g\cdot 0=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{jord}}^2\\\\&& E_{mek}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{jord}}^2=m\cdot g\cdot H\\\\&& v_{jord}=\sqrt{2\cdot g\cdot H} \end{array}


Svar #6
09. juni 2021 af Thomassand

Okay, hvilke tal skal der stå i hvilke bogstaver??


Skriv et svar til: Mekanisk Energi Fysiske Situationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.