Biologi

Økosystem: Fødekæder, energitransport og produktion

08. juni 2021 af hey04 - Niveau: C-niveau

Hej :)

Der er et spørgsmål til min eksamen, som jeg ikke helt forstår. 

Jeg har prøvet at søge på nettet, men synes ikke rigtigt at jeg kan finde noget om det.

Spørgsmålet lyder: "Redegør for energitransporten fra et led i fødekæden til næste led. Inddrag bruttoproduktion, nettoproduktion og respiration i redegørelsen"

Hvis der er nogen der gider at forklare det vil det være super dejligt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2021 af Moderatoren

Er det spørgsmålet som du ikke forstår?


Svar #2
08. juni 2021 af hey04

Altså forstår sådan set ikke hvad energitransporten i fødekæden er, da vi ikke rigtigt har læst om det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2021 af Quarr

#2

Altså forstår sådan set ikke hvad energitransporten i fødekæden er, da vi ikke rigtigt har læst om det.

Den her video forklarer det forståeligt:

https://www.youtube.com/watch?v=tFwxWhMUIDo&ab_channel=TineT%C3%B8nnesS%C3%B8rensen

NPP=BPP-R

BPP=NPP+R

NPP=Nettoprimærproduktion

BPP=Bruttoprimærproduktion

R=Respiration

R er med i første formel der bruges energi til respirationen. Dvs Livskrævende processer.

NPP: Den del af primærproduktion som planterne fx udnytter til vækst og formering og som danner grundlag for fødekæderne.

BPP: Den totale mængde energi som produceres ved planters fotosyntese.

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Økosystem: Fødekæder, energitransport og produktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.