Kemi

Jern i stáluld - heterogene og homogene reaktioner

13. juni 2021 af isded - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal op i kemi B om en uges tid, og jeg vil gerne bede om hjælp.

jeg skal muligvis forklare om eksperimentet "jern i ståluld", og jeg skal forklare om homogene og heterogene reaktioner, i forhold til eksperimentet. Jeg ved ikki helt hvordan jeg skal forklare det ud fra eksperimentet. 

vedhæft er forklaringen til eksperimentet. 

tak på forhånd! 

Vedhæftet fil: Ståluld.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2021 af MountAthos

I dit forsøg er jerns opløsning i fortyndet svovlsyre en heterogen reaktion . Reaktanter og produkter er

i forskellige faser ( form ) fast form , væskeform og gasform

Fe (s) + H2SO4 (ag) → FeSO4 (ag) + H2 (g) 

s = fast form

ag = væskeform

g = gasform

Og når du titrerer Fe++ opløsning med MnO4- opløsning er det en homogen reaktion . 

Reaktanter og produkter er alle på væskeform (ag)


Skriv et svar til: Jern i stáluld - heterogene og homogene reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.