Fysik

Beregning af kinetisk energi uden hastighed

14. juni 2021 af rycdi - Niveau: C-niveau

Hej, 

Hvordan kan man beregne den kinetiske energi hvis der ikke er angivet hastighed?

En mursten med massen 2,3 kg falder 16 m fra et stillads. Vælg et nulpunkt for den potentielle energi.

a) Beregn den kinestiske energi i toppunktet.

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2021 af peter lind

i toppunktet er hastigheden 0


Svar #2
14. juni 2021 af rycdi

Hvad med hastiheden af murstenen når den rammer jorden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2021 af peter lind

Den potentielle energi i toppunktet er m*g*h som er det samme som den kinetiske energi, når den rammer jorden


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. juni 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textup{den mekaniske energi}\\ \textup{er konstant:}\\& E_{mek}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2+m\cdot g\cdot h\\\\& \frac{1}{2}\cdot m\cdot 0^2+m\cdot g\cdot H=\frac{1}{2}\cdot m\cdot V^2+m\cdot g\cdot 0\\\\& m\cdot g\cdot H=\frac{1}{2}\cdot m\cdot V^2\\\\& g\cdot H=\frac{1}{2}\cdot V^2\\\\& V^2=2\cdot g\cdot H\\\\& V=\sqrt{2\cdot g\cdot H}\\\\& V=\sqrt{2\cdot \left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 16\;m \right )}=17.7268\;\frac{m}{s}=\\&& \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 63.8\;\frac{km}{h}\\\\\\& H\textup{ er maksimal h\o jde} \\\\& V\textup{ er maksimal fart} \end{array}


Svar #5
15. juni 2021 af rycdi

mathon er det sådan at når man rykker 1/2 til den anden side så bliver det til 2?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2021 af mathon

...man ganger med 2 på begge sider af lighedstegnet,
   så det endelige svar er:
                                             Ja.


Skriv et svar til: Beregning af kinetisk energi uden hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.