Matematik

Udregning til at sænke pH værdi

17. juli 2021 af tonytony - Niveau: B-niveau
Hej jeg har et lille problem med min pool. Dens pH værdi er for høj, og skal derfor regne ud hvor meget pH minus jeg skal tilsætte for at sænke værdien. Kan nogen hjælpe mig?
Min pool har en pH på 8,5 og indeholder 800 liter vand
Skal helst ned på 7,2
pH minus: 5g pr kubikmeter vand, sænker værdien med 0,1

Kan nogen udregne hvor meget pH minus jeg skal tilsætte for at opnår en pH værdi på 7,2?

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juli 2021 af mathon

                \small \begin{array}{llll} pH\textup{-s\ae nkning:}&8.5-7.2=1.3\\\\ pH\textup{minus-tils\ae tning:}&\frac{1.3}{0.1}\cdot\left ( 5\;\frac{g}{m^3} \right )=65\;\frac{g}{m^3}\\\\ pH\textup{minus-behov:}&m=\left ( 0.8\;m^3 \right )\cdot \left ( 65\;\frac{g}{m^3} \right )=52\;g \end{array}


Skriv et svar til: Udregning til at sænke pH værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.