Matematik

Potens og differentiering

09. august 2021 af Lise123Lise - Niveau: B-niveau

1)
En der ved hvordan man bestemmer p udtrykt ved μ 

Der oplyses at e^{p^2}=M

Ved ikke om man skal bruge e^x=ln(y) til noget? eller skal mab bruge kvadratrod ift p2?

2)

Jeg har fået differentialkvovienten f'(t) for funktionen f(t)=cos(t^2) til at være

f'(t)=-sin(t^2)

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2021 af MountAthos

opgave 1 )

ep^2 = M

ln ep^2 = ln M

p2· ln e = ln M

p2 = ln M / ln e

p2  = ln M

√ p2 = √ ln M

p = √ ln M , - √ ln M


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. august 2021 af MountAthos

Opgave 2

Dit svar er forkert , det er en sammensat funktion. Prøv igen ( eller vil du have resultatet ? )


Svar #3
09. august 2021 af Lise123Lise

hvorfor skal man tage plus/minus kavdratrod i opgave 1?
 
i opgave 2 vil funktioner så være

g(t)=t^2

og

h(t)=cos(t)

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. august 2021 af MountAthos

Til # 3

opgave 1

Ln e = 1 , tjek selv

opgave 2, prøv at differentiere med de nye oplysninger


Svar #5
09. august 2021 af Lise123Lise

opgave 2)

g'(t)=2t^2-1=2t 

h'(t)=-sin(t)

vil det så være f'(x)=-sin(t)*2t  ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. august 2021 af MountAthos

Til # 5

skal være

f`(x) = - sin ( t2) · 2 · t 


Svar #7
09. august 2021 af Lise123Lise

består den sammensatte funktion så af:

g(x)=t^2

h(x)=cos(t^2)

?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. august 2021 af MountAthos

#7

består den sammensatte funktion så af:

g(x)=t^2

h(x)=cos(t^2)

?

               Den ydre funktion er cos ( t ) og den indre funktion er t2 , som du skrev i # 3


Svar #9
09. august 2021 af Lise123Lise

Hvordan bliver det -sin(t^2) og ikke -sin(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. august 2021 af janhaa

#9

Hvordan bliver det -sin(t^2) og ikke -sin(t)?

fordi

f(t)=\cos(t^2)


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. august 2021 af mathon

\begin{array}{llllll}& h(t)=f(g(t))\\\\& x=g(t)=t^2&\frac{\mathrm{d} x}{\mathrm{d} t}=2t\\\\& f(x)=\cos(x)&\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=-\sin(x)\\\\\textup{k\ae dereglen:}\\& \frac{\mathrm{d} h}{\mathrm{d} t}=\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}\cdot \frac{\mathrm{d} x}{\mathrm{d} t}=-\sin(x)\cdot 2t\\\\& \frac{\mathrm{d} h}{\mathrm{d} t}=-\sin(t^2)\cdot 2t \end{array}


Svar #12
30. august 2021 af Lise123Lise

tak


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. august 2021 af SuneChr

Opgave 1
Man får
p2 = ln M   ∧  M ≥ 1   ⇔   |p| = \sqrt{\ln M}   ∧  M ≥ 1

 


Skriv et svar til: Potens og differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.