Matematik

Hjælp til ligning systemet

01. september 2021 af Sofie28000 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til løse ligning systemet, jeg har prøvet men kan ikke finde ud af det 

Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2021 af mathon

                    \small \small \small \begin{array}{lllll}&& \textup{I:}&2x+3y=4x-1\\&& \textup{II:}&-y+3x=2y\\\\&& \textup{I:}&-2x+3y=-1\\&& \textup{II:}&\, \, \, \, 3x-3y=0&\textup{addition}\\\\&& \textup{III:}&\, \, \, \, \, \, x=-1&\textup{som substitueres i II:}\\\\&& \textup{II:}&3\cdot (-1)-3y=0\\\\&&& -3=3y\\\\&&& \, \, \, y=-1 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2021 af MountAthos

En anden metode til at komme frem til resultatet

- y + 3 · x = 2 · y kan skrives som y=x

for at beregne x, indsætter du x der hvor der står y i

2x +3y = 4x -1

2x + 3x = 4 - 1

x = -1

 og for at beregne y indsætter du y hvor der står x i

2x +3y = 4x -1

2y +3y = 4y -1

y = -1


Svar #4
01. september 2021 af Sofie28000

Tak, men jeg kan ikke helt forstå hvordan du får 3x+3y = 0. 

Du har skrevet addition, men hvordan? jeg er ikke helt med og vil gerne forstå, så jeg kan lave det næste gang :)


Svar #5
01. september 2021 af Sofie28000

Tak MountAthos, men hvordan kan man bare skrive x i stedet for y. Må man det? Er der en regel?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2021 af MountAthos

Til # 4

-y + 3x = 2 y

3 x = 2 y + y

3x = 3y

x = y


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2021 af MountAthos

#5

Tak MountAthos, men hvordan kan man bare skrive x i stedet for y. Må man det? Er der en regel?

                3x = 3y , divider med 3 på begge sider af lighedstegnet, så får du

                 x = y


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2021 af MountAthos

#3 indsat et manglende x i linje 5

En anden metode til at komme frem til resultatet

- y + 3 · x = 2 · y kan skrives som y=x

for at beregne x, indsætter du x der hvor der står y i

2x +3y = 4x -1

2x + 3x = 4 x- 1

x = -1

 og for at beregne y indsætter du y hvor der står x i

2x +3y = 4x -1

2y +3y = 4y -1

y = -1


Skriv et svar til: Hjælp til ligning systemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.