Matematik

brug for hjælp

02. september 2021 af rasmus2525 - Niveau: 10. klasse

En ret linje går gennem to punkter med koordinaterne (-5, 2) og (3, -2).

a) Beregn linjens hældningskoefficient

b) Beregn linjens skæringspunkt med ???? - aksen

c) Angiv linjens ligning

d) Beregn ???? - koordinatet til et punkt på linjen med ???? - koordinatet 3

e) Beregn ???? - koordinatet til et punkt på linjen med ?? ?? - koordinatet 18

f) Tegn linjen og de fire punkter i et passende skaleret koordinatsystem

g) Forklar (og vis på tegningen) hvordan figuren fra f) kan bruges til at kontrollere dine beregninger


Svar #1
02. september 2021 af rasmus2525

b = ???? = y- aksen

d????=  y-aksen,   d=????= x-aksen

e=????= x aksen   e ????=x aksen 

Ved ikk hvorfor den lavede spørgsmålstegn


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2021 af Quarr

Til spørgsmål a, b og c

Hvis det har med en ret linje at gøre:

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}

b=y_{1}-ax_{1}

En ret linje beskrives med forskriften:

f(x)=ax+b

Indsæt de fundne værdier fra de forrige spørgsmål på a og b plads.

- - -

Ja

 


Svar #3
03. september 2021 af rasmus2525

Jeg forstår det ikke lige præcis, kan du prøve og fortælle det igen, på en anden måde


Skriv et svar til: brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.