Matematik

Jeg har brug for hjælp til at forklare hvorfor vasen er tom efter 7,5 uger.

02. september 2021 af Lukaz46 - Niveau: B-niveau

En vase fyldes op med vand, så den indeholder 1,5 liter. Fra vasen fordamper der 0,2 liter i løbet af en uge.

Hvornår er vasen tom?

Jeg har selv fundet ud af ved brug af forskellige tal på min lommeregner. At der vil gå 7,5 uger for vasen er tom. Men det er ikke et godt nok svar til min aflevering. Derfor ville jeg høre om nogen kunne give mig en forklaring på hvorfor lige der er vasen er tom efter 7,5 uger ved hjælp af en ligning eller andet.

Jeg ved det er 7,5 uger fordi at 1,5 -0,2 * 7,5 = 0

Tak på forhånd!


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. september 2021 af 4ktMo

Du kan evt. løse denne ligning 1.5=0.2x.

Tror det vil give mening.

x=1.5/0.2

= 7.5


Svar #2
02. september 2021 af Lukaz46

tak for hælpen! tænk at sådan et simpelt svar, kan være så godt gemt for mig aha!


Skriv et svar til: Jeg har brug for hjælp til at forklare hvorfor vasen er tom efter 7,5 uger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.