Fysik

ang. enheder der går ud med hinanden

04. september 2021 af joe53 - Niveau: C-niveau

2.15 DEL

Beregn massen af sprit, der skal forbrændes, for at der frigives en energimængde på 167 kJ. Angiv svaret i enheden gram.

Kemisk energi = B * m

m = B / Kemisk energi

Jeg har sat et tabel ind som viser brændværdien (B) vedhæftet

Hvordan kommer jeg videre efter?


Svar #1
04. september 2021 af joe53

Kunne ikke vedhøfte det pga format så jeg skriver det her i stedet

B svarert til 28,2 (MJ/kg)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2021 af MountAthos

28 ,2 ( MJ / Kg ) = 28,2 (KJ / gram )

Gram sprit der frigiver 167 KJ  ved forbrænding = 167 KJ / ( 28,2 KJ / gram ) = 5,9 gram


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2021 af ringstedLC

\begin{align*} E=B\cdot m\Rightarrow m &= {\color{Red} \frac{E}{B}} \\ \textup{Enhed\,for\,}m &= \frac{\textup{kJ}}{\frac{\textup{MJ}}{\textup{kg}}} =\frac{\textup{\cancel{k}}\cdot \textup{\cancel{J}}\cdot \textup{kg}}{\textup{\cancel{M}}^{\,10^3}\!\cdot \cancel{\textup{J}}} =\frac{10^3\,\textup{g}}{10^3}=\textup{g} \end{align*}


Skriv et svar til: ang. enheder der går ud med hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.