Fysik

1mm^3 til m

09. september 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvad er 1mm^3 i meter (m)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2021 af oppenede

Uendelig


Svar #2
09. september 2021 af Alrighty

Ops, jeg mente i m^3 og ikke m


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2021 af OliverHviid

1 mm3 svarer til 1 (10-3 m)3 = 10-9 m3

Altså svarer 1 kubikmillimeter til 1 milliardtedel af en kubikmeter.


Svar #4
09. september 2021 af Alrighty

Men hvis man bruger billedet jeg har linket så er enheden m, og hvis man siger 10-3 så kan man se hvor mange milli der skal til for 1 meter? 10-9 er jo nano?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2021 af ringstedLC

#4: Nej, du forveksler præfixet m (milli) med enheden m (meter).

En kubikmeter er 1000 mm på hver af dens tre ledder:

\begin{align*} 1\,\underset{\textup{pr\ae fix}}{\underbrace{\textup{m}}}\;\underset{\textup{enhed}}{\underbrace{\textup{m}^3}} &= 1\,\textup{mm}\cdot 1\,\textup{mm}\cdot 1\,\textup{mm} \\ &= 1\cdot 10^{-3}\,\textup{m}\cdot 1\cdot 10^{-3}\,\textup{m}\cdot 1\cdot 10^{-3}\,\textup{m} \\ &= 1\cdot \bigl(10^{-3}\bigr)^{3}\,\textup{m}^3 \\ &= 1\cdot 10^{-3\,\cdot \,3}\,\textup{m}^3 \\ &= 1\cdot 10^{-9}\,\textup{m}^3 \\ 1\,\textup{mm}^3 &= \frac{1}{10^9}\,\textup{m}^3 \\ &= 1\,\textup{nanokubikmeter} \end{align*}


Svar #6
09. september 2021 af Alrighty

Hvis nano er præfikset og meter er enheden, hvad er kubik så?


Svar #7
09. september 2021 af Alrighty

Det virker også lidt forvirrende, fordi de to m'er bliver adskilt som to forskellige ting (præfiks og enhed) men når man regner eksponenten, så medfølger begge, på trods af, at eksponenten kun er opløftet over enheden


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2021 af ringstedLC

Nano er 1/109 og kubikmeter (m3) er enheden. En kube er et legeme med rette kanter og vinkelrette hjørner. Dens parallel i planen er et kvadrat som kan måles i kvadratmeter.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2021 af ringstedLC

#8: En kube er et legeme med rette, lige lange kanter og vinkelrette hjørner.


Skriv et svar til: 1mm^3 til m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.