Matematik

Isoler n

11. september 2021 af MajaXm - Niveau: Universitet/Videregående
Hej, hvordan løser man denne?

Har siddet med den længe nu og kan ikke se hvilken fremgangs måde man skal bruge:((

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2021 af MountAthos

Løsningsforslag

(64 · √ 6  · 6-n ) / 63 = 63

6--n  = (63 · 63) / (64 · √ 6)

ln 6-n = ln ( 63 · 63) / (64 · √ 6 )

-n = ln (( 63 · 63 ) / (64 √ 6)) / ln 6

-n = 1.5

n = -1.5 

Tjek selv udregningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2021 af StoreNord

Gang begge sider med 63.

Kvadrer begge sider.

Divider med 69 på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2021 af Sveppalyf (Slettet)

En anden måde at gøre det på:

(64 · √ 6  · 6-n ) / 63 = 63  <=>

64 + ½ - n - 3 = 63  <=>

4 + ½ - n - 3 = 3  <=>

n = -1,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2021 af Soeffi


Skriv et svar til: Isoler n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.