Kemi

Hvorfor kan pH beregnes ud fra titreringskurve?

17. september 2021 af Cilleee1 - Niveau: B-niveau

Hej,

Hvis man har en titreringskurve, hvor man har målt hvor mange mL NaOH man har tilført til HCl, hvorfor kan man så beregne pH for hvert punkt ud fra [OH^] ved hvert punkt?

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2021 af mathon

Fordi der er en matematisk sammenhæng mellem 

      antal tilførte mL base og pH-værdien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} pH=pK_s+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right )&&0<V<V_o\\&&V\textup{ er antal tilsatte mL } NaOH\\&& V_o\textup{ er antal tilsatte mL }NaOH \textup{ ved \ae kvivalenspunktet} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{detaljer:}\\&\textup{da}&& V_s\cdot c_s=V_o\cdot c_b\\& \textup{haves}\\&&& \frac{V\cdot c_b}{V_s\cdot c_s-V\cdot c_b}=\frac{V\cdot c_b}{V_o\cdot c_b-V\cdot c_b}=\frac{V}{V_o-V} \end{array}
       


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2021 af mathon


Skriv et svar til: Hvorfor kan pH beregnes ud fra titreringskurve?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.