Matematik

Eksponentiel form

20. september 2021 af MajaXm - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, hvad er følgende på eksponentiel form? 

jeg får den absolutte værdi til sqrt(8)

jeg får argumentet til at være pi/6

er dette rigtigt? 

mapel siger nemlig noget andet, men vi skal regne den i håndenen og ved ikke om jeg har opskrevet det helt rigtigt på maple 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2021 af peter lind

Det kan jeg ikke svare dig på da du ikke opgiver tallet.

a+ib skrives som r*evi hvor r2=a2+b2 og cos(v) = a/r og sin(v) = b/r


Svar #2
20. september 2021 af MajaXm

Undskyld ville have indsat et billede, men den er:

Sqrt(6)+sqrt(2)i

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2021 af peter lind

Du har stadig ikke opgivet tallet

Sqrt(6)+sqrt(2) ≠ 8

Brug din lommeregner


Svar #4
20. september 2021 af MajaXm

#3
Du har stadig ikke opgivet tallet

Sqrt(6)+sqrt(2) ? 8

Brug din lommeregner

Forstår ikke hvilket tal der mangler?

Ville blot blive be- eller afkræftet på om jeg havde udregnet argument og abs værdi rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \sqrt{6}+\sqrt{2}\cdot \textbf{\textit{i}}=\sqrt{8}\cdot e^{\textbf{\textit{i}}\cdot \tan^{-1}\left ( \frac{\sqrt{2}}{\sqrt{6}} \right )}=2\sqrt{2}\cdot e^{\textbf{\textit{i}}\cdot \tan^{-1}\left ( \frac{\sqrt{12}}{6} \right )} \end{array}


Skriv et svar til: Eksponentiel form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.