Fysik

Blandede forbindelser

26. september 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde U1, R' og P3. Jeg mangler kun P3. Jeg kan åbenbart skrive U23/R3=I3. Skal det ikke hedde U23/R23? Så det er de samme værdier fra den givne modstand man bruger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2021 af ringstedLC

\begin{align*} P &= U\cdot I \\ &= I\cdot R\cdot I=R\cdot I^2 \\\\ P_{R_3} &= R_3\cdot {I_{R_3}}^2 \\ &= R_3\cdot \left (\tfrac{1}{2}I_{R_1}\right )^2 \;,\;R_2=R_3\Rightarrow I_{R_2}=I_{R_3}\Rightarrow 2I_{R_3}=I_{R_1} \\ P_{R_3} &= R_3\cdot \left (\frac{U}{2R_1}\right )^{\!2} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2021 af PeterValberg

Se eventuelt disse videoer om blandede forbindelser,
det er ikke lige din opgave, men de kan give dig en
idé om, hvordan man "angriber" en sådan opgave :-)

< LINK 1 >
< LINK 2 >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Blandede forbindelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.