Matematik

Vis, at A4B3 = PDP^-1 (Lineær algebra)

26. september 2021 af Jones2929 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. 

Jeg sidder lidt fast ved denne opgave om lineær algebra. 

Jeg skal for opgaven vise, at PDP^-1 = A_4B_3, hvor R_1 = 3 og R_2 = 4   

Man kommer frem til, at PDP^-1 = \binom{\frac{1}{64}}{-\frac{11}{192}}, \binom{\frac{11}{32}}{- \frac{25}{96}} (beklager formateringen)

Dog ved jeg ikke helt, hvordan jeg skal vise, at PDP^-1 = A_4B_3Helt konkret: jeg forstår ikke, hvad der menes med A_4B_3. Er A_4B_3  den matrix, hvor 3 og 4 indsættes på R1 og R2's plads? Eller noget andet? Jeg kan bare ikke få det til at gå op. 

Mvh Jonas

Vedhæftet fil: Kirchoff1.PNG

Svar #1
26. september 2021 af Jones2929

Her billede to

Vedhæftet fil:Kirchoff2.PNG

Svar #2
26. september 2021 af Jones2929

Dumt spørgsmål (mulig kilde til fejl): 

Betyder PDP^-1  at man tager (PDP)^-1, eller betyder det (PD)*P^-1?  Hvis ja, så er det muligt, at dette blot er kilden til mine problemer


Skriv et svar til: Vis, at A4B3 = PDP^-1 (Lineær algebra)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.